Foreldreeid barnehage

Hva vil det si at barnehagen er foreldreeid?
Det betyr at de foreldrene som til enhver tid har barna sine i barnehagen, står som eier av denne. Dette innebærer selvfølgelig ikke noe økonomisk ansvar for driften, kommunen har stilt garanti, men du som forelder har en medbestemmelse i forhold til arbeidet og utviklingen av barnehagen.

Barnehagen har et styre, og dette styret er sammensatt av fire foreldrerepresentanter og to representanter fra de ansatte. Styret blir valgt på årsmøtet, og de ulike representantene sitter for to år av gangen. Her blir beslutninger, på vegne av hele foreldregruppen, tatt. Styret har også en dugnadsleder som koordinerer all dugnad som blir gjort i barnehagen.

Å ha barna sine i en foreldreeid barnehage betyr et større eierforhold til barnehagen. Den er faktisk deres!! Barnehagens vedtekter ligger her!

Styrets sammensetning 2017/18:
Styreleder: Linn Fjelde Farstad
Nestleder: Anette Johnsen Anthony
Styremedlem: Nora Henriette Stray
Dugnadsleder: Rasmus H Hansen
Rep. fra ansatte: Vigdis Linde Aslaksen
Rep. fra ansatte: Else Britt Myre
Styrer og fungerende sekretær: Lene Koekebakker

Samarbeidsutvalget i Strai barnehage er også en del av styret, og består av:
Linn Fjelde Farstad
Anette Johnsen Anthony
Else Britt Myre
Vigdis Aslaksen

Oppgavene her er er blant annet og godkjenne barnehagens årsplan og også være bindeledd mellom foreldregruppen og barnehagens styre.

Bilde_Foreldreeid barnehage